VISA Mastercard JCB American Express PayPal

Trästolpar för nya Swedoor-dörrar

Ny dør beregnet til gennemgående skruer  Monter træindsatserne med lim  Bank forsigtig træindsatserne ind i de runde hulle så de flugter med døren

Träinsatser kan vara nödvändiga 

När du ska montera klassiska dörrhandtag på nya dörrar, skall du vara särskilt uppmärksam på, att nya dörrar är beräknade att ha genomgående bultar, som håller handtag och nyckelhålsrosetter på plats. På gamla dörrar är det korta skruvar, som skruvas fast i träet runt hålet. Då nya dörrar har ett hål på 40 mm i diameter, är det nödvändigt att limma en Ø40 mm träinsats i nyckelhålet på dörren, så att skruvarna till dörrhandtags- och nyckelhålsrosetten kan få fäste. Har du en ny dörr, är det därför en god idé att beställa ett set med 4 stk. träinsatser tillsammans med din order. Det kan du göra her.

Vi vägleder dig steg för steg

  1. När du har monterat av det gamla dörrhandtaget, rensar du enkelt hålet från smuts med en fuktig trasa.
  2. Torka efter med en torr trasa och använd ett trälim på kanten av träindsatsen.
  3. Skjut in träinsatsen försiktigt i hålet på dörren. Träinsatsen ska gå i linje med dörrens yta, så var uppmärksam på, att den inte skruvas för långt in och att skruvarna inte kan nå träet.
  4. Torka efter med en fuktig trasa och låt limmet torka i ca 1 timme, så att träinsatsen sitter helt fast och kan hålla fast i de skruvar, som du använder till att montera handtags- och nyckelhålsrosetterna med. 
  5. Efterföljande sätter du dörrhandtagen i dörren och markerar med en blyertspenna, där skruvarna ska skruvas i.
  6. Dörrhandtagen ska härefter ut igen och du ska förborra försiktigt med en 2 mm borr, så att du är säker på att skruvarna placeras vinkelrätt in i dörren. Det samma gör du med nyckelhålsrosetterna.
  7. Efterföljande är det bara att sätta dörrhandtagen på dörres båda sidor och skruva i skruvarna försiktigt. Var försiktig med skruvdragaren så den inte repar ditt nya dörrhandtag.
  8. Till sist spänner du fast dörrhandtaget med den medföljande insexnyckeln och du har nu ett vackert, klassiskt dörrhandtag på din nya dörr.  

 

 

 

VillaHus profile: Remodeling & residential design | houzz

VillaHus

Privatlivspolitik Cookiepolitik